بیا کز عشق تو دیوانه گشتم
بیا کزعشق تو دیوانه گشتم
با سلام و خسته نباشید به تمام بازدید کنندگان عزیز سایت محبوب مولیزی. در این پست با یکی دیگر از غزلیات مولوی به همراه آهنگ « بیا کز عشق تو دیوانه گشتم » از شجریان را به شما عزیزان تقدیم میکنم.
ما را تا آخر این پست همراهی کنید…
شعر بیا کزعشق تو دیوانه گشتم
مولوی » دیوان شمس » غزلیات » غزل شماره 1499
متن غزل :
بیا کزعشق تو دیوانه گشتم
وگر شهری بدم ویرانه گشتم
☻☻☻
ز عشق تو ز خان و مان بریدم
به درد عشق تو همخانه گشتم
☻☻☻
چیان کاهل بدم کان را نگویم
چو دیدم روی تو مردانه گشتم
☻☻☻
چو خویش جان خود جان تو دیدم
ز خویشان بهر تو بیگانه گشتم
☻☻☻
فسانه عاشقان خواندم شب و روز
کنون در عشق تو افسانه گشتم
☻☻☻
بیا کزعشق تو دیوانه گشتم همایون شجریان
پخش زنده آهنگ :
دیوان شمس

دیوان شمس تبریزی یا دیوان کبیر، دیوان مولانا جلالالدین محمد بلخی شامل غزلها، رباعیها و ترجیعهای اوست. دیوان شمس تبریزی در عُرف خاندان مولانا و سلسلهٔ مولویه در روزگاران پس از مولانا با عنوان دیوان کبیر شناخته میشدهاست. گویا آنچه در تداول مولویان جریان داشتهاست همان دیوان یا غزلیات بودهاست و بعدها عنوان دیوان کبیر را بر آن اطلاق کردهاند. همچنین عنوان دیوان شمس تبریزی یا کلیات شمس تبریزی نیز از عنوانهایی است که در دورههای بعد بدان داده شدهاست، به اعتبار این که بخش اعظم این غزلها را مولانا خطاب به شمسالدین تبریزی سرودهاست.
نسخههای مختصر و کامل این دیوان از قدیم نزد اهل ذوق و اصحاب خانقاه رواج داشته که به تناسب مجالس سماع معمولاً به ترتیب بحور وزنی اشعار بوده و پس از رواج چاپ هم با عنوان دیوان شمس تبریزی یا کلیات شمس تبریزی بارها و بارها در ایران و هند به چاپ رسیدهاست. آخرین، جامعترین و درستترین چاپ آن با بهرهگیری از ۱۲ نسخه قدیمی و مهم بهترتیب حروف قوافی [حرف آخر بیت]، توأم با ترتیب بحور هر حرف، در ده مجلد به دست بدیعالزمان فروزانفر اولین بار در فاصلهٔ سالهای ۱۳۳۶ تا ۱۳۴۵ توسط انتشارات دانشگاه تهران منتشر شد.
هفت جلد نخست از ده جلد دیوان شمس تبریزی در چاپ تصحیحشدهٔ فروزانفر شامل غزلیات، ترجیعات و ترکیبات و انتهای جلد هفتم فرهنگ نوادر لغات دیوان و جلد هشتم شامل رباعیات و دو جلد آخر شامل فهرستهای گوناگون دیوان کبیر است که روی هم رفته شامل ۳۶۳۶۰ بیت، و دارای ۳۲۳۰ غزل و ۱۹۹۴ رباعی و ۴۴ ترجیع است.
در دیوان شمس تبریزی بعضی غزلها فاقد تخلص است و بعضی خمُش، خامُش و خاموش و خمشکن در پایان غزل دارد که تخلص مولوی است. در حدود صد غزل یا کمتر با تخلص به نام حسامالدین چلبی و نیز صلاحالدین زرکوب دارد، و بقیهٔ غزلها به نام شمس و شمس تبریز و شمسالحق تبریز است.
منبع : ویکی پدیا
امیدوارم محتوای این پست مورد قبول شما واقع شده باشد / با تشکر مولیزی.